Împrejurimi
Băile Tușnad, stațiune balneară și de odihnă de renume european se află la 32 km de Miercurea Ciuc și la 70 km de Brașov.
Stațiunea începe să se dezvolte încă din anul 1845, o contribuție majoră în acest sens având și episcopul romano-catolic Kovács Miklós, născut la Tușnad. Mai târziu, dezvoltarea stațiunii a fost sprjinită și de Împăratul Franz Josef.
Din 1860 stațiunea devine cunoscută și în Principatele Române, de unde sosesc din ce în ce mai mulți vizitatori. În 1868 se construiesc vile în stil elvețian, având în față o alee acoperită, după moda perioadei respective- de aici provine denumirea stațiunii de „mica Elveție”.
În 1872 se amenajează traseele prin pădure din jurul stațiunii care duc spre Bastionul Apor (701 m) și Panorama Ludmilla (725 m), traseu recomandat și astăzi pentru o cură de aer.
Bogățiile naturale ale stațiunii Băile Tușnad și a împrejurimilor – ape minerale cu diverse minerale, mofete, aerul bogat în ioni negativi, peisajul tulbutător – au efecte terapeutice extraordinare în tratarea afecțiunilor neurologice, cardiace, arteriale precum și a sistemului locomotor.
Cinci trasee turistice bine marcate pleacă din stațiune spre locurile celebre din împrejurimi: Panorama Ludmilla(725 m), Piscul Cetății (1079 m), Stânca Șoimilor(824m) Lacul Sf Ana și Vârful Nagy Piliske. Alte atracții reprezintă izvoarele amenajate de apă minerală Mikes, Apor și Sf. Ana, pârâul Veresviz și Lacul Ciucaș.